19:00

Klågerups GIF

Referat: AIF Barrikaden - Klågerups GIF

Startelvan: C-G – Jimmy, Henke, Martin, Jamal – Amine, Maksym, Osama, Yassine – Shakeb, Joel

Avbytare var Bagher som spelade hela andra halvlek som vänsterback, Hkmat som spelade sista 38 minuterna som anfallare och Naim som spelade sista 13 minuterna som mittback.

De allra första minuterna såg det ut som att det skulle kunna bli en match vi kunde dominera men den villfarelsen blev man mycket snabbt av med. Under den närmsta halvtimmen skapade Klågerup massor av chanser och dominerade också spelet kraftigt. Ingen av våra lagdelar fungerade och vi hade max 3 passningar i följd på deras planhalva. Vi stack dock emellan vid ett tillfälle och det var när Maksym intelligent spelade en boll på insidan av deras ytterback till Jamal som med fart kom på utsidan och bara ett meter från kortlinjen vände inåt och kom till ett halvfarligt avslut.

Att vi kom undan med bara ett mål i baken under denna period får verkligen skrivas på slumpens konto. Vid något tillfälle låg bollen ”lös” någon meter utanför ett mål för tillfället utan målvakt, de hade ett stolpskott och C-G gjorde en förtjänstfull utrusning och räddade vid ett friläge.

Sista 5-10 minuterna av halvleken repade vi lite mod och började plötsligt få till lite anfall med bra passningsspel och inte minst med lite tanke bakom. Vi kom då också till lite halvchanser. Det skulle dock istället bli Klågerup som fick en retroaktiv utdelning på sin tidigare totala dominans när de på övertid kunde göra 2-0 efter allmänt dåligt försvarsspel med ett individuellt misstag som kulmen.

Stämningen i halvlek kan inte ha varit uppspelt precis – och referenten är glad att han slapp höra den på andra sidan planen – och inte kan den ha blivit bättre när Klågerup lite turligt ökade på sin ledning till 3-0. Man sköt visserligen en mycket välplacerad frispark mot bortre stolproten men C-G gjorde en mycket fin räddning när han kunde tippa undan bollen. Han tippade den dock i stolpen och därefter studsade den rakt i gapet på en Klågerupsspelare som fick ett läge som helt enkelt inte gick att missa.

Detta mål ledde dock inte som man kunde befara till en moralisk upplösning inom laget. Tvärtom hade vi nu vår klart bästa period under matchen. I den 52:a min fick vi till ett första reduceringsmål av Henke som påpassligt höll sig framme när de gjorde ett misstag i försvaret. Hkmat skaffade oss sedan när han bara varit inne ett par minuter en frispark sedan han efter några fina dragningar drogs ner precis utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken sköts av Maksym och på den målvaktsretur den resulterade i slog Jimmy in 2-3.

Men matchen skulle än en gång byta karaktär. Vi fortsatte att dominera och spela en bra fotboll några minuter till och man började få en känsla av att vi nu med lite förnyat självförtroende skulle kunna vända på det här. Konstigt nog dog sedan plötsligt vårt fina spel ut. Vi spelade visserligen betydligt bättre än större delen av första halvlek och hade kanske lite mer boll än våra motståndare men några klarare målchanser lyste med sin frånvaro och det gällde även för Klågerup.

Sista 6 minuterna gick vi över till 3-4-3 men det hade ingen större effekt utan Klågerup höll undan och slutresultatet skrevs alltså till 2-3.

Vi gjorde som helhet ännu en dålig match (två dåliga tävlingsmatcher på 5 dagar som dessutom kostat föreningen över 4500 kronor, verkligen inte mycket valuta för pengarna!!) men Klågerup var ett riktigt bra div 6-lag, fr.a. hade de många starka offensiva spelare som på ren kraft tog sig förbi delar av vårt innermittfält och försvar gång efter annan. Defensivt sattes de sannerligen inte på några stora prov.

Statistik: Hörnor: 5-4 Avslut på mål: 7-11 Avslut utanför 4-7